marți, 29 iulie 2008

Cum sa.ti omori cu zile timpul liber



O solutie la indemana fiecarui student pentru omorarea timpului liber este acel cuvant care.ti da fiori cand adaugi in coada lui” de matematica”. Sau depinde daca stdiezi la universitate, iti largeste fata intru.un cascat languros. Stiti voi bine despre ce vorbesc, : de cursuri. E clar, daca iti trece prin cap sa mergi pe la toate cursurile, adio distractie, adio viata buna. Asa ca mai bine spune impreuna cu mine: „ La revedere cursuri plictisitoare! Bine te.am gasit timp liber; te.asteptam de mult, restanta!”
Presupunand ca nu esti dintre cei care.si omoara cu sange rece timpul liber, prin metodele conventionale ( uitatul in gol la TV.ul echipat cu antena ultimul racnet, model furculita; vanatoare de orci sau alte jivine miscatoare care ti.au incarcat ecranul calculatorului; rustica preocupare de decojit in grup seminte de floarea.soarelui sau dovleac ), o sa continui cu o timida trecere in revista a metodelor neconventionale de omorat cu zile timpul liber.
Pentru timpul liber cand moare lent ( gen 1 Mai, 1 Decembrie, zi de greva, zi de boala inchipuita), metodele utilizate trebuie sa fie cu efect indelungat, creative, neconsumatoare de resurse in exces, de exemplu:
→ Ia.ti doi prieteni, urca.te in tren, mergeti pana unde va tin banii ( si de dus si de intors ) si explorati. Nu trenul, nici gara unde coborati, ci locul , adica orasul, muntele, statiunea.
Asigura.te ca ai tren de intoarcere in aceeasi zi, daca nu vreii sa exagerezi cu aventura.
→ pentru baieti: apuca.te sa gatesti un fel de mancare mai pretentios si invita.ti prietenii la masa. Mai ales daca nu ti.a iesit.
Tot pentru baieti : inchiriati un film pentru fete( Titanic, Emma, Ratiune si simtire). Daca ati reusit sa.l vedeti pana la capat, comentati.l copios. Faceti o scena dupa el si prezentati concluziile unor fete. A doua zi : cautati un alt grup de fete cu care sa va imprieteniti.
→ pentru fete: organizati un salon de infrumusetare acasa la una dintre voi. Aduceti.va fiecare contrivutia: masti cosmetice, noi tipuri de machiaj, noi coafuri.
A doua zi: incercati sa va convingeti prietenii ca tot voi sunteti.
→ din nou pentru fete: Incearca sa modifici si sa modernezi o haina cazuta in dizgratie. Pastreaza.i gaura pe care.ti bagi capul.
→ aventura extrema: fa curat in toata casa. E prea de tot; mai bine citesti toate cursurile de saptamana trecuta.
→ invita.ti prietenii sa stea acasa in timp ce ti si aparatul tau de fotografiat vizitati o strada cu arhitectura veche. Daca esti curajos, stai de vorba cu locatarii strazii si intreaba.i putin despre istoria locului.
→ incearca sa scri un articol pentru o revista. Scrie p critica pozitiva si una negativa despre el. Daca nu ti.l publica nimeni, fa contestatie.
Acu’ va las, ma duc la fotbal cu baietii, ca am examen la Alegebra. Pa!Pa!

Un comentariu:

Un suflet spunea...

Hey...ai trimis zilele trecute un mass cu adresa blog-uli..(eram la munca)imediat ce am ajuns acasa am intrat sa vad ce ai mai postat...eram chiar curioasa sa vad cum te mai simti, cum o mai duci,orice mic amanunt despre tine.

Mare mi-a fost surprinderea cand am vazut ca ultimul post era de prin luna iulie...cam de acum o luna :(
Che passa con tigo?