joi, 2 decembrie 2010

Cum sa NU fii chemat la interviu

1. Sa lasi neaparat o adresa cool de e`mail, de genul cocolicabombonica@yahoo, la care poti fi contactat. Adresele cu nume si prenume sunt invechite. Numai mama mare mai are d`alea.

2. Sa declari ca obiectivul tau e acela de a face cat mai multi bani , in cel mai scurt timp si cu cat mai putin stres. Pana la urma , chiar asa e , nu ?

3. Sa spui ca nu accepti un salariu mai mic de 2.500 de euro, chiar daca te angajezi intr`o spalatorie auto. Oricum, nu e nici macar jumatate din cat meriti.

4. La experienta in munca, nu uita sa mentionezi ajutorul dat mamei la spalat rufe [ ii furnizai materie prima], la tunsul zero al cainelui vecinei, si la vopsitul gadrului profei de fizica [artistic, in graffiti].

5. Tot la experienta in munca, e un mare avantaj sa spui ca ai schimbat 4-5 locuri de munca intr`un an. Asta ii va motiva pe angajatori sa te ia si la ei, contribuind astfel in turul joburilor din Romania pe care vrei sa`l faci pana la 30 de ani.

6. La cursuri, atestate si alte premii, nu uita sa incluzi media de la purtare din clasa a treia, premiul de doi lei acordat de parinti pentru luarea corijentei la mate si neaparat sa nu omiti nota de la sport de la BAC. Sunt toate extrem de relevante.

7. Nu conteaza ca nu stii limba romana si ca faci enspe greseli de ortografie in trei randuri. Tu baga ca stapanesti cel putin patru limbi straine. Chiar daca nu le stii, trece`le in CV!

8. La cunostinte PC scrie ca ai profil pe haifai, ca faisbuc n`are taine pentru tine si ca esti tatal mesangerului. Oricum numai p`astea le`ai folosi la serviciu. Si daca tot esti la capitolul cunostinte, spune ca ai aflat de la cineva ca Microsot Office sau bazele de date sunt doar ca sa se umple hardul.

9. La sectiunea hobby`uri e obligatoriu sa scrii ca iti place sa iesi la bere cu prietenii si sa faci cate o miuta. Doamne fereste sa spui ca iti place sa citesti! Mai degraba scrie cu litere mari ca nu iti place sa citesti. Ce angajator nu apreciaza un om sincer?

10. Evita sa pui in CV o poza`portret in care sa fii imbracat[a] decent. Pune o poza in care sa se vada si buricul, dar si boticul, facuta cu telefonul, eventual in baie, in oglinda. Ai grija sa se vada si sosetele murdare de pe cada! Daca nu se vad, te indemn sa faci o poza noua.

Un comentariu:

Anonim spunea...

vaai alex=)))